Козунак с тиква за пости

вход през zajenata.bg
Козунак с тиква за пости
admin
Добавена от: admin
12020
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г сварена тиква
1-2 ч.ч. захар
100 г маргарин или масло
14 г суха мая
1 кг брашно (малко повече)
щипка сол
по желание - орехови ядки, стафиди, сушени плодове (за плънка)

В брашното се слагат захарта, сварената тиква и разтопеният маргарин. В отделна купа се разтваря маята в част от водата, в която е вряла тиквата, 1 с.л. захар и малко брашно и се оставя за не повече от 10 минути. След като маята шупне, се излива при останалите продукти и се измесва тестото. Оставя се да втаса, докато удвои обема си (около половин час). След това се премесва отново, като на този етап в него по желание се добавят начупени ядки, стафиди, сушени плодове (предварително накиснати в малко вода или ром) и се сплита на плитка. Слага се в тавата, в която ще се пече (намазана с олио) и се оставя да втаса отново. Пече се на 180-200 С около 30 минути (проверява се с клечка). Преди да се сложи във фурната, се поръсва със захар или сурови ядки, семки и пр..

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft