Козуначените пържени филийки на Ирина Тенчева - перфектната празнична закуска (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Козуначените пържени филийки на Ирина Тенчева - перфектната празнична закуска (Снимки):
Козуначените пържени филийки на Ирина Тенчева - перфектната празнична закуска (Снимки):
85609
Козуначените пържени филийки на Ирина Тенчева - перфектната празнична закуска (Снимки):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Специално за всички свои почитатели съпругата на Иван Христов, кулинарката Ирина Тенчева , даде любима своя рецепта за козуначени пържени филийки . Чудесен начин да оползотворите остатъците от козунака и да ги превърнете в апетитна закуска за цялото семейство.

Ето целия пост на Тенчева в Инстаграм, заедно с рецептата:

"Най-хубавата трапеза често не е тази, която поднасяме в деня на празника, а онази “от следващия ден”, в която някак лежерно и без престараване “дояждаме” останалите от пира ястия, допиваме дългите кафета, (в които уж на шега в следобедните часове добавяме по капачка ликьор “вместо десерт”) и доразказваме започнатите истории (а те винаги завършват с многоточие, за да бъдат продължени...)

Публикацията ми е за закуската след Великден, за която хем имаме козунак, хем вече ни е омръзнало да се радваме на пухкавостта и на конците му, а сърце не ни дава да го хвърлим на чайките/гълъбите. Предлагам ви рецептата от страница 60 на “Ритуали в моята кухня”, на която съм настанила хрупкавите пържени филийки по френски.", пише Ирина, а от описанието на рецептата ѝ направо ти се дояжда!

Козуначените пържени филийки на Ирина Тенчева

Продукти:

стар козунак

3 яйца 

200 мл прясно мляко 

около 50 мл Baileys

1 супена лъжица кафява захар 

(по желание) кафена лъжичка канела

Приготвяне:

Нарязваме козунака на по-плътни филии. Разбиваме 3 яйца с 200 мл мляко и около 50 мл Baileys, супена лъжица кафява захар и (по желание) кафена лъжичка канела. Потапяме всяко парче козунак от двете страни в млечната смес. Запържваме в нагорещено масло, докато филиите порозовеят и после подреждаме в тава застлана с хартия.

козуначени пържени филийки

Преди сервиране, поръсваме с пудра захар и запичаме във фурната на 50 градуса за около 15 минути – така козуначените тостове стават още по-хрупкави.

пържени филийки Ирина Тенчева

Снимки: Инстаграм

"Сервираме с... каквото обичаме: кафе, плодове, посладена заквасена сметана или домашно сладко. В името на перфектната комбинация можете да си налеете и глътка @baileys.bg (… такива сме “максималистите”

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft