Козуначни кифли като от едно време - меки като памук и с хрупкава захарна коричка. Чудна вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Козуначни кифли като от едно време - меки като памук и с хрупкава захарна коричка. Чудна вкусотия:
Козуначни кифли като от едно време - меки като памук и с хрупкава захарна коричка. Чудна вкусотия:
74762
Източник: gotvach.bg
Козуначни кифли като от едно време - меки като памук и с хрупкава захарна коричка. Чудна вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Помните ли онези козуначни кифли от лавката в училище? Меки, пухкави и с безумно вкусна сладка коричка ? Точно такива ви предлагаме да ги опитате днес. Рецептата е от кулинарния блог на Ваня Джорджевич, известна със своите кулинарни вълшебства.

Ето как се правят козуначени кифли като от едно време :

Козуначени кифли

Продукти:

4 яйца

200 гр.захар

200 гр.кисело мляко

125 гр.масло или свинска мас (в оригиналната рецепта са с мас - от нея стават по-мекички)

1 кубче прясна мая (42 г)

1 ч.л.сол

кората на 1 лимон

1 пак.ванилия

125 мл фанта или швепс

50 мл прясно мляко за активиране на маята

1 250 гр.брашно

1 яйце за намазване

За плънката:

мармалад - по избор или течен шоколад

захар - за поръсване

по желание мак - за поръсване

Приготвяне:

Загрейте съвсем леко млякото и разтворете в него маята, 1 с.л. от захарта и 1 с.л. от брашното, и оставете закваската добре да шупне. С вилица разбийте леко яйцата и прибавете към тях захарта, швепса, ванилията, както и половината от разтопената мас - останалата мазнина трябва да ви остане за доизмесване.

Към продуктите сложете кисело мляко и разбъркайте. В отделен съд пресейте брашното със солта и постепенно го добавете към течните съставки. Замесете меко тесто, като в него постепенно добавите и останалата мас или масло. Ако готовото тесто лепне, в никакъв случай не добавяйте повече брашно, просто използвайте брашно при оформянето на кифличките.

Готовото тесто оставете на топло да втаса до удвояване на обема. Тестото се разделя на топчета с тегло около 90-100 г, които се разточват елипсовидно. В единия край се слага от желаната плънка - мармалад или шоколад, след което се навиват на руло и се слагат в покрита с хартия тава.

Оставяте кифлите да втасат, намазвате ги с разбито яйце, посипвате със захар и печете в загрята на 180 градуса фурна до апетитен златист загар. Рецептата за тези невероятни козуначени кифли от тефтера на прабаба е от блога на Ваня Джорджевич.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft