Кои храни са разрешени
Разрешени храни
* За най-тежките дни – сокове от моркови, зеле, картофи. Чай от лайка и копър на семена. И през останалите дни е препоръчително да пиете само вода и/или сокове и чай. Минерална вода също се разрешава, но само от определени извори – трябва да е с алкален характер.
* Супи – млечни, крем супи от зеленчуци, без зеле, грах, боб, пилешка супа, от риба, но без силни подправки. За супите се използват посочените по-горе отвари от живо, ориз и овес.
* месо – пилешко, пилешка кайма, телешко, риба. За предпочитане варено или на кайма, но без да се пържи, печено също е добре.
* яйца – омлети на пара или варени рохки яйца
* зеленчуци – тиквички, цвекло, тиква, картофи, карфиол, земна ябълка, зелена салата – на пюрета, суфлета, на пара, варени, печени.
* краве масло и зехтин, никакъв маргарин
* млечни продукти – заквасено мляко, извара, сметана, да не е кисела
* хляб – сухари от бяло брашно, препечен хляб
* Десерти – сладки плодове, варени и направени на пюре, пасирани, обелени, макаронени изделия, овесени ядки, ягоди, мед.