Това тесто наистина можете да използвате за всичко, то е универсално както за сладки, така и за солени печива.
Използваме го за приготвяне на милинки, кифлички, питки, торти, пица, просто всичко.
В тестото няма яйца, много е еластично и меко, наистина първокласно.
В нашето семейство тази рецепта е наследена от баби и прабаби и смело мога да заявя, че няма грешка!
С удоволствие ще го споделя с вас, опитайте го и няма да съжалявате. Ето необходимите продукти за Универсално тесто меко като памук :
Универсално тесто меко като памук
Имаме нужда от:
- 500 г обикновено брашно (специално за печива)
- 150 мл олио
- 300 мл хладко мляко
- 1 ч.
За пълнежа:
- Извара
- Ядки
- Мак
- течен шоколад
- сладко
- мармалад
Процедура:
Ако използвате прясна мая, захванете я по класическия начин:
Разбъркайте малко хладко мляко със захарта и маята.
Оставете да престои около 15 минути, докато шупне маята.
След това постепенно добавете брашното, останалото мляко и олиото в купата.
Снимка: pixabay
И омесете тестото.
Накрая добавете щипка сол.
Ако използвате суха мая, процесът е още по-лесен.
Съберете съставките в тесто, като добавите всички съставки без млякото.
Накрая се добавя млякото, което трябва да е хладко.
Поръсете тестото с обикновено брашно.
Снимка: pixabay
Оставете да втаса на топло за ок. 45 минути .
Снимка: За Жената
След това можете да направите лакомства от тестото по ваш вкус.
Можете да приготвите първокласни рулца, кифлички, кексчета или например страхотна пица или солени охлювчета.
Снимка: За Жената
Желаем ви добър апетит! :-)