Ако обичате ястията с кайма , тези невероятни гнезда от кайма с кашкавал ще ви оставят без думи. Няма и да си помислите за обикновени кюфтета, щом опитате веднъж тази вкусотия от мляно месо .
Всяка кайма е подходяща за това интересно ястие . Ние взехме смес от свинско и пилешко. Можете да използвате всяка друга. Ето лесната рецепта:
Гнезда от кайма с кашкавал
Продукти:
Мляно свинско месо - 800 гр.
Пилешка кайма - 300 гр.
Лук - 1 глава
Прясно мляко - 200 мл
Хляб - 70 гр.
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Заквасена сметана - 200 мл
Яйца - 2 бр.
Кашкавал/Твърдо сирене - 150 гр.
Копър на вкус
Приготвяне:
Смесете смляното свинско и пилешко месо, добавете нарязания лук.
Накиснете хляба в 100 мл мляко, след това изцедете и добавете към каймата.
Изсипете останалото мляко в каймата, добавете сол и черен пипер на вкус.
Оформете каймата първо на топки с размер на ябълка, а след това направете вдлъбнатина, за да се получат гнезда. Поставете ги върху намазнена тава за печене.
Настържете кашкавала, смесете го със заквасена сметана, яйца и накълцан копър.
Разпределете пълнежа върху гнездата и пъхнете всичко във фурната, загрята на 200 градуса. Печете 25-30 минути.
Приятен апетит!