Кокос, какао и пухкав ванилов крем: Всички гости питат за рецептата след първата хапка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кокос, какао и пухкав ванилов крем: Всички гости питат за рецептата след първата хапка!
Кокос, какао и пухкав ванилов крем: Всички гости питат за рецептата след първата хапка!
6307
Кокос, какао и пухкав ванилов крем: Всички гости питат за рецептата след първата хапка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичате ли вкусните нежни кокосови сладкиши , които се топят в устата? Точно тези десерти, които абсолютно всички обичат, защото са като нежна кокосова целувка?

Ако сте от тези чревоугодници, днешната ни рецепта определено ще ви допадне.

Ще ви покажем една фантастична кокосова торта с ванилов крем , която ще хареса цялото ви семейство.

Приготвянето е съвсем просто, а резултатът ще ви изненада приятно.

Ще ни трябват следните съставки:

Кокосова торта с пухкав ванилов крем

Продукти:

КАКАОВО ТЕСТО

6 яйца

4 супени лъжици брашно

3 лъжици какао

6 супени лъжици захар

1 чаена лъжичка бакпулвер

щипка сол

КОКОСОВА ПЯНА

4 белтъка

6 супени лъжици захар

120 г настърган кокос

КРЕМ

4 жълтъка

5 лъжици захар

40 г нишесте

300 мл прясно мляко

ванилов аромат

200 г масло

1 консерва ананас

200 мл сметана

50 г бял шоколад за украса

Приготвяне:

Разбийте яйцата със сол в купа, добавете захарта, жълтъка и брашното, добавете бакпулвера и какаото. След готовност изсипете тестото в тава, застлана с хартия за печене. Формата за печене трябва да е с диаметър 28 х 38 см.

За пяната разбийте белтъците на твърд сняг, добавете захарта и накрая кокоса. Сега изпечете какаовото тесто във фурната на 180° за 15 минути, след това намажете отгоре кокосовата пяна и печете още 10 до 15 минути.

За крема разбийте жълтъците със захарта, добавете нишестето, разтворено в студеното прясно мляко и варете на слаб огън. Варете до сгъстяване, като бъркате непрекъснато.

Накрая добавете ванилия. Оставете настрана и покрийте с фолио и оставете да изстине. Мекото масло се разбива на пяна и се добавя с лъжица към охладения крем.

Нарежете отцедения ананас на по-малки парчета и разбийте сметаната. Смесете ананаса и сметаната с крема. Нанесете крема върху кокосовата пяна.

Отгоре се настъргва бял шоколад. Сложете тортата в хладилник и я оставете да престои поне 2 часа, след което я нарежете на кубчета.

нежна кокосова торта

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft