Страхотна рецепта за невероятен кокосов сладкиш открихме в YouTube. Приготвя се бързо, а вкусът ѝ е богат и кремообразен.
Кокосов сладкиш с крем
Продукти:
Тесто:
4 по-големи яйца
5 супени лъжици без връх кафява захар
5 супени лъжици с връх брашно
100 мл масло
100 мл вода
1 супена лъжица какао на прах
1 супена лъжица ром (по желание)
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
За крема:
1 литър прясно мляко
5 супени лъжици кафява захар
5 супени лъжици брашно
1 пакетче пудинг с вкус на ванилия
200 г кокосов чипс
150 г масло или маргарин (стайна температура)
Глазура:
200 г шоколад
4 супени лъжици олио
Може и без глазура, просто поръсете малко кокос отгоре.
Приготвяне:
Първо включете фурната на 200 градуса, подгответе форма за печене с размери приблизително 30 × 20 см вътре. Можете да използвате хартия за печене или да намажете с масло и да поръсите с брашно.
Разбийте белтъците на пяна, като постепенно добавяте захарта и ваниловата захар.
Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Накрая добавете жълтъците и ги смесете с белтъците.
Добавете всички останали съставки: масло, вода, ром, брашно, какао, бакпулвер. Разбъркайте внимателно с миксер или кухненски робот, и изсипете готовата смес в приготвената форма за печене. Веднага поставете в предварително загрятата фурна и печете около 25 минути.
За крема:
Смесете брашното, захарта и ваниловия пудинг с 200 мл мляко.
Загрейте получената маса и когато започне да ври, налейте останалото мляко, оставете да заври, за да се получи плътен пудинг, охладете. Добавете масло със стайна температура и разбийте всичко с миксер.
След това добавете 150 г кокос. Ако кремът ви се стори прекалено течен, поставете го във фризера за половин час или в хладилника за един час, за да стегне. Разпределете крема върху изпечения охладен сладкиш .
Накрая изсипете отгоре разтопения с четири супени лъжици олио шоколад и поръсете с останалите 50 г кокос. Поставете за кратко в хладилника, за да може шоколадът да се втвърди, нарежете и се насладете.
Много е вкусен!
Ето и видео с рецептата: