1 кокошка
3 моркова
2 магданозени корена
черен пипер
дафинов лист
сол на вкус
2-3 с.л. мазнина
2 глави лук
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
чубрица
джоджен
1 к.ч. ориз
магданоз
Птичето месо се нарязва на порции, залива се със студена вода и се вари заедно с нарязаните моркови, корените магданоз, черен пипер, дафинов лист и сол на вкус. Докато месото омеква, в мазнината и малко топла вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с брашното. Объркват се с 1 ч.л. червен пипер и се разреждат с част от бульона от варенето на кокошката. Получената застройка се изсипва в курбана. Добавят се чубрица и джоджен на вкус. Щом месото е готово, се прибавя оризът и се вари до готовност. Готовият курбан се посолява на вкус и се поръсва с черен пипер и ситно нарязан магданоз.