Коктейлни кифлички с кренвирш

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Коктейлни кифлички с кренвирш
Коктейлни кифлички с кренвирш
admin
Добавена от: admin
14498
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
40 гр. мая
250 мл хладко прясно мляко
1 яйце
5 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сол
1,5 чаена лъжичка захар
500 гр. брашно
За намазване:
80-100 гр. маргарин
За пълнежа:
200 гр. кашкавал, нарязан на ленти
10-15 кренвирша
1 яйце за намазване

Първо маята се разтваря в  млякото с малко брашно и захарта, и се оставя да втаса. След това се добавят останалите съставки и се замесва средно твърдо тесто. Оставя се да втасва 20 минути, след което се разделя на 3 топки. Всяка топка се разточва на правоъгълна кора и корите се намазват с маргарин. 
Кренвиршите се режат на парчета с дължина 3 см, след което всяко парче кренвирш се завива в лента кашкавал. Така увитите кренвирши се поставят в началото на всяка кора (приблизително по 4 броя на кора), като помежду им се оставя разстояние. Кората се навива на руло и се нарязва на парчета с дължина 5-6 см, така че кренвиршът да бъде в средата. Подреждат се в тава, намазват се с разбито, поръсват се със сусам и се слагат да се пекат в загрята фурна за 15 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft