Коледен сладкиш с мармалад и трохи - никоя бисквитена торта не е толкова вкусна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Коледен сладкиш с мармалад и трохи - никоя бисквитена торта не е толкова вкусна!
Коледен сладкиш с мармалад и трохи - никоя бисквитена торта не е толкова вкусна!
42472
Коледен сладкиш с мармалад и трохи - никоя бисквитена торта не е толкова вкусна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви подготвили рецептата за отлично коледно лакомство , което задължително ще приготвяте всяка година. Това е лесен и вкусен сладкиш, който ще ви върне в детството.

Многослойната торта с мармалад е прекрасен избор, ако се чудите какъв коледен сладкиш да приготвите.

Мекичка и сочна, с наситен вкус и аромат на плодов мармалад, а отгоре - нежни трохи.

Коледен сладкиш с мармалад и трохи

Продукти:

180 г масло

1 яйце

130 г захар

пакет ванилова захар

320 г брашно

щипка сол

1 чаена лъжичка бакпулвер

350 г сладко или мармалад по избор (Можете да използвате сладко от всякакви плодове, които харесвате. В рецептата е използвано сладко от касис.)

Приготвяне:

Смесете омекналото масло със солта и поставете в блендер, където оставете да се смеси за минута. Добавете пудра захар, ванилова захар и продължете да бъркате. Настройте блендера на най-високата скорост и бъркайте, докато тестото стане пухкаво / 3 минути.

Добавете яйцата към сместа и разбъркайте за около три минути. Постепенно добавете брашното, в което сте сипали бакпулвера. Първо разбъркайте в блендер, след това с шпатула и накрая доомесете тестото с ръце.

То трябва да е гладко, меко и лесно за разделяне.

Поставете тестото върху хартия за печене и го разточете на правоъгълна форма с дебелина около 5 мм. Трябва да пасне на цялата тава с размери 30 х 35 см. Набодете блата с вилица.

След това го изпечете на 200 градуса за 10-12 минути, докато краищата му покафенеят. Оставете да изстине. С остър нож отрежете ръбовете и разрежете блата наполовина, за да получите два правоъгълника.

Съберете тестото, което ви е останало след изравняване на краищата и го натрошете.

Прехвърлете първия правоъгълник в тавата.

Върху него разпределете половината от сладкото, като оставете краищата свободни.

Поставете втори правоъгълник върху сладкото, намажете с останалото сладко и намажете и краищата. Поръсете с трохите, които сте получили от натрошеното тесто.

Оставете тортата да почине на стайна температура за 2-3 часа. Нарежете на кубчета и можете да сервирате.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft