1 бр. пиле
500 г телешко месо
500 г свинско месо
300 г кайма
300 г пушени гърди
200 г наденица
1 бр. кисела зелка
100 г ориз
1 ч.ч. (200 мл) олио
2-3 глави лук
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол
За пилето се приготвя плънка от половината ориз - задушен, дреболиите на пилето, нарязани на ситно, чубрица и черен пипер.
То се пълни и се зашива.
От зелката се отделят 12-13 листа, а останалото се нарязва на ситно.
С листата се правят сармички с кайма, останалия ориз, червен и черен пипер и ситно нарязания лук.
В голяма тенджера или пръстен съд се нареждат едно върху друго част от нарязаното зеле, сармичките, слага се пилето, пушените гърди, нарязани на парчета, наденицата и нарязаните на пържоли свинско и телешко.
Добавя се олиото и 1/2 чаша вода или зелев сок.
Тенджерата се захлупва плътно и се слага в умерена фурна да се пече.