Коледно меню на Джулиана Гани, с което накара всички млади домакини да заметнат престилки и да сготвят по празниците

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Коледно меню на Джулиана Гани, с което накара всички млади домакини да заметнат престилки и да сготвят по празниците
61836
Снимков материал: pixabay.com
Коледно меню на Джулиана Гани, с което накара всички млади домакини да заметнат престилки и да сготвят по празниците

Джулиана Гани н ашумя с титлата си „Мис Силикон“ преди няколко години, но от тогава не спира да атакува публичното пространство. Последната й успешна изява бе във „ ВИП брадър “, където се представи повече от успешно.

Пловдивчанката никога не е крила кулинарните си умения, с които непрестанно изненадва своя мъж. Противно на очакванията, блондинката обича да се вихри в кухнята и сама да приготвя храната си. Голяма слабост са й сладките неща. Видяхме я и в риалити формата, че без сладко не може да живее. А най-много обича нещата, които приготвя сама. Решихме да я включим в коледния брой, за да разкрие част от менюто си за предстоящите празници!

Пържоли в зелев лист

Продукти:
1/2 кисело зеле
1/2 кг пържоли
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион

Начин на приготвяне:

Първо е необходимо да отделите листата от киселото зеле. Най-добре е да изберете по-голяма зелка, за да бъдат зелевите листа по-големи и всяка пържола да може да бъде увита в един лист. Смесвате подправките в чаша. Може да ползвате пържоли каквито имате под ръка - телешки или свински, вратни пържоли или котлети, със или без кост.

Поръсвате всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато. На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавяте в гювеча 1/4 чаена чаша зелев сок. Слагате гювеча задължително в студена фурна. След като сложите гювеча с пържолите във фурната включвате на 220 градуса и след като достигне температурата, намалявате на 180 градуса и ги оставяте още минимум час.


Зимна салата с моркови, червено цвекло и целина

Продукти:
3 моркова
1/4 целина
1/2 червено цвекло
2 с. л. зехтин
2 с. л. слънчогледови семки
2 с. л. орехи
2 с. л. лимонов сок

Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за зимна салата с моркови, червено цвекло и целина е подготовката на зеленчуците. Измийте и ги обелете. Настържете суровите зеленчуци на едро ренде. Ако искате да сервирате салата, като тази на снимката, без да смесвате различните цветове, за да бъде по-ефектна, то разбърквайте всеки настърган зеленчук с лимонов сок. Така зеленчуците ще запазят цвета си и няма да потъмнеят.
Втората стъпка от рецептата за салата с моркови, червено цвекло и целина е да подредите зеленчуците и да поръсите със смесените накълцани ядки и семена. Преди сервиране подправете зимната салата със зехтин и сол.


Коледен кекс

Продукти:
4 яйца
2 ч. ч. захар
1 ч. ч. настъргани ябълки
1 ч. ч. настъргана тиква
1/2 ч. ч. орехи
1/2 ч. ч. стафиди
2/3 ч. ч. олио
2 ч. ч. брашно
2 ч. л. бакпулвер
1 к. л. хлебна сода
1/2 ч. л. канела
1 ванилия
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. ч. краве масло

Начин на приготвяне:


Разбивате олиото, яйцата и захарта с миксер или пък с вилица. Пресявате брашното, ванилията, бакпулвера и содата и добавяте към добре разбитата яйчена смес малко по малко, като разбърквате непрекъснато и много старателно.

Настъргвате ябълките и тиквата на дребно ренде, а орехите нарязвате на дребно. Добавяте ги, заедно със стафидите към добре разбърканата смес и отново разбърквате. Изсипвате готовата кексова смес във форма за кекс, която (ако не ползвате силиконова форма за кекс) намазвате предварително с мазнина (олио или масло например) и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Кексът е готов, когато като го „боцнете” с клечка за зъби по нея не остава нищо. След като сте изпекли коледния кекс го изваждате от фурната и след като поизстине го отделяте и от формата за печене. Оставяте готовия коледен кекс настрана, докато изстине напълно и се залавяте с приготвянето на глазурата от карамел.

Приготвянето на глазури е един от моментите, които много плашат младите кулинарни експериментатори. Глазурата от карамел за този коледен кекс обаче е толкова лесна, че може да бъде приготвена от всеки, стига само да имате малко търпение. Първо изсипете захарта в по-дълбока тенджера и след като я сложите на котлона, бъркайте старателно, докато се разтопи. След това я сваляте от огъня и добавяте към разтопената захар маслото, след което разбърквате много старателно. Накрая добавяте и прясното мляко и отново разбърквате много старателно, докато се получи хомогенна смес. Оставяте готовата карамелена глазура да изстине, за да може да се сгъсти и за да не попие в кекса.



Банички с ябълки и ванилов сос

Продукти:
3 ябълки
1/2 точени кори
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. смлени орехи
1 к. ч. олио
1/2 к. ч. стафиди
1/2 ч. л. канела
1 ванилия

Начин на приготвяне:


Измивате ябълките и ги настъргвате на едро ренде. Ако пуснат много сок ги отцедете. Към настърганите ябълки добавете смлените орехи, захарта, ванилията, канелата и стафидите и разбъркайте добре.

Идва моментът, в който трябва да навиете и оформите баничките с ябълки. Взимате една кора и я намазвате леко с олио, като ползвате или четка, или пък го правите с ръка. Върху този лист слагате втори лист и го намазвате леко по същия начин. В единия тесен край на корите слагате от 3-4 супени лъжици от сместа с ябълките и навивате, след което притискате с ръка, за да се разпредели сместа равномерно в баничката. Тъй като рулото става много дълго го режете на две, т.е. от всяко руло получавате две банички. Баничките с ябълки нареждате в намазнена тава, след което намазвате всяка баничка с олио. Печете баничките с ябълки в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато придобият златист цвят.

Последната стъпка от приготвянето на банички с ябълки и ванилов сос е приготвянето на соса. Може да пропуснете тази стъпка и да сервирате баничките с ябълки, вместо с ванилов сос с топка сметанов сладолед или пък поръсени с пудра захар. Безспорно обаче баничките с ябълки са най-вкусни, когато са залети с ванилов сос. А ваниловият сос е стандартният ванилов сос, който се ползва като добавка на различни сладкиши, например мъфините с ягоди.
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft