Колежката беше много болна, помоли ме да й купя тези 3 неща и си забърка нещо наречено Златна паста!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Колежката беше много болна, помоли ме да й купя тези 3 неща и си забърка нещо наречено Златна паста!
23102
Снимков материал: pixabay.com
Колежката беше много болна, помоли ме да й купя тези 3 неща и си забърка нещо наречено Златна паста!

Грипът и простудата продължават да върлуват, а ако се борите с тях или искате превантивно да се предпазите, добре ще направите, ако в своята диета добавите " златна паста ", която помага при всеки възпалителен процес. Тази мощна паста много лесно можете да си направите сами у дома.

Основната съставка на "златната паста" е  куркумата , суперхрана с противовъзпалителни, антиоксидантни и детоксикиращи свойства. Известна е и като естествено средство срещу болки. С оглед на това, че нашето тяло трудно абсорбира куркумата, в "златната паста", разбира се прибавяме масло и черен пипер, които ще помогнат в усвояването на подправките.

Продукти за "златната паста":

- 125 милиграма куркума на прах

- 250 милилитра вода

- 1 и половина чаена лъжичка смлян черен пипер

- 70 милилитра зехтин или кокосово масло

Приготвяне:

1. Във водата добавете куркумата и я поставете на слаб огън и разбърквайте, докато не получите гъста паста, което може да продължи от 6 до 10 минути.

2.

Ако ви се струва, че пастата е много рядка, добави още куркума, а ако ви се струва, че е много гъста, добавете вода. Пастата през цялото време трябва да бъде на слаб огън и не бива да искипи, защото съставките ще загубят своите лечебни свойства.

golden_latte_gram_2-660x400

 

3. На края добавете черен пипер и масло. Продължавайте да бъркате, за да може всички съставки добре да се свържат.

4. Махнете пастата от огъня и оставете да се охлади. Пастата можете да съхранявате в стъклен съд и да съхранявате в хладилник, където може да седи до 2 седмици, тъй като нейната ефективност намалява след това време.

Как да използвате "златната паста"?

- Ако се използва като добавка към ястия, "златната паста" добавете в края на готвенето, за да могат хранителните свойства да останат максимално съхранени.

- Можете да използвате и като чай, като в топла вода сложите една чаена лъжичка от пастата и подсладите с мед.

- Чаена лъжичка от пастата добавите в зеленчукова супа или крем супа

- Чаена лъжичка от пастата добавите в задушен ориз или зеленчуци и подобрете вкуса.

- Малко паста добавете в топлотп мляко и се насладете на своята "златна напитка"

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft