Признайте си - само видът им те кара да започнеш да слюноотделяш обилно! Отвън са с хрупкава панировка, отвътре - с прекрасен разтопен кашкавал. Правят се за има-няма 10 минути и са толкова вкусни, че няма човек, който да им устои. Прекрасна рецепта за 10-минутни кашкавалени кюфтенца и най-важното - бърза и лесна ! Ето как да си приготвите и вие тези апетитни кашкавалени кюфтенца :
Лесни кашкавалени кюфтенца
Продукти:
(за 24 броя)
270 гр.кашкавал
3 с.л.брашно
1 пак.бакпулвер
2 белтъка
галета
олио
Приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците в дълбока купа. Жълтъците приберете, нямаме нужда от тях. Разбийте белтъците до твърда пяна. Сега прибавете трите супени лъжици брашно, пресяти с бакпулвера и внимателно разбъркайте, за да не спаднат белтъците.
Настържете кашкавала на най-ситното ренде; обърнете внимание, че трябва да е истински кашкавал, а не имитиращ продукт! След това го добавете към белтъчната маса и разбъркайте.
Ще се получи лепкаво тесто с кашкавал. От него с намаслени ръце оформете топчета с големина на орех. Сложете ги в голяма и дълбока чиния, и отгоре поръсете галета.
Сега с кръгови движения завъртете чинията, така че всички топки да са равномерно покрити с галетата. Загрейте олиото в малка тенджера. Пускайте топките вътре на малки порции и изпържете от всички страни.
Пържат се много бързо, 30-40 секунди са достатъчни. Извадете ги върху подходяща чиния и сервирайте веднага. Можете също така да приготвите малко повече на един път и да ги замразите, ако желаете. Невероятно вкусни въздушни кюфтенца с кашкавал, хрупкава коричка, а плънката направо се топи в устата!