Тайната на вкуса на тези простички, но изненадващо ароматни, топящи се в устата маслени бисквитки е в поръските! Самите сладки са много прости, съставките са достъпни, но вкусът е невероятен!
Най-хубавото е, че може да ги направите с или без пълнеж - при всички случаи буквално ще се топят в устата, когато ги отхапете! Ето лесната рецепта:
Лесни маслени бисквитки
Продукти:
- масло - 200 гр.;
- пудра захар - 50 гр. (4 супени лъжици);
- оцет 9% - 10 ml (2 супени лъжици);
- рафинирано масло - 70 гр. (13 супени лъжици);
- брашно - 380 гр. (24 супени лъжици);
- нишесте - 40 гр. (4 супени лъжици);
- сол - щипка;
- по желание - 2 с.л. кокосови стърготини и шепа ядки.
Съставки за поръската:
- пудра захар - 6 с.л.;
- сухо мляко - 3 супени лъжици;
- какао на прах - 2 с.л.
Приготвяне:
Разтрийте мекото масло с пудрата захар. Налейте оцета и растителното масло, добавете щипка сол.
Пресейте нишестето и брашното. Замесете меко тесто само за минута. Много е важно да не месите тестото твърде дълго! След като се събере на топка е готово.
Разделете по желание на две половини. В едната разбъркайте кокосовите стърготини и ядките.
Отщипете част от тестото, навийте на топка и оформете пирамидка. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути до зачервяване.
Пудрата захар (6 с.л.) се разделя на две части. Към едната добавете мляко на прах, към другата какао.
Оваляйте още горещите бисквитки в поръската. Тогава ще получите вкусна коричка.
Тази бисквитки са буквално неустоими! Толкова прости, но невероятно вкусни.