Колко ги обичам? Ореховките на баба, обожавам цялата къща да ухае на тях

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Колко ги обичам? Ореховките на баба, обожавам цялата къща да ухае на тях
Колко ги обичам? Ореховките на баба, обожавам цялата къща да ухае на тях
696495
Колко ги обичам? Ореховките на баба, обожавам цялата къща да ухае на тях
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими съставки:

 

280 г орехи (смлени)

500 г захар

8 яйца

8 супени лъжици захар

3 супени лъжици брашно

250 г масло

100 г шоколад за готвене

 

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците в средно голяма тенджера. В белтъците поставете смлените ядки и половин килограм захар. Долейте в друга тенджера около 2 пръста вода и поставете на огъня да заври. След това тенджерата с белтъците, орехите и захарта поставете отгоре.

Варете сместа на умерен огън 27 минути чрез смесване на всеки 2-3 минути. След като се свари, отделете настрани и я оставете хубаво да се охлади.

Междувременно разбийте жълтъците и добавете 8 лъжици захар една по една, докато не получите компактна маса (цветът ще стигне до много бледо жълто).

Прехвърлете разбитите жълтъци в тенджерата и отново варете на пара 13 д0 15 минути (докато захарта се разтопи хубаво, а масата се сгъсти) задължително непрекъснато разбъркване.

Когато се свари крема, добавете цялото масло нарязано на кубчета, за да се разтопи бързо и разбъркайте добре

Разтопете шоколадът на пара или в микровълнова фурна, добавете в крема с яйчен жълтък и масло и разбъркайте, докато сместа стане гладка. Оставете тенджерата да се охлади на стайна температура, а след това го поставете в хладилник (плънката няма да ви се стегне, ако не е добре охладена).

Докато плънката се охлажда, проверете дали сместа за тестото (белтъците, орехите и захарта) е на стайна температура, за да добавите 3-те лъжици брашно и хубаво разбъркайте. С малка лъжичка или спринцовка за тулумби направете топчетата на хартия за печене (ако поставяте със спринцовка ще станат красиви и кръгли).

Пече се в хубаво загрята фурна на 160 градуса точно 15 минути (ако са малки, 16 минути, ако са средни или 17 минути, ако са по-големи кръгчетата). За да сте сигурни, отворете фурната и пипнете отгоре. Трябва да е мека повърхност, но все пак да се чувства като коричка. Кръгчетата не могат да бъдат запечени.

Оставете ги да се охладят и след това слепете една по една като намажете с крема и веднага сложите в хладилника. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft