Компируша с дърпани кори - домашна постна баничка със сочна плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Компируша с дърпани кори - домашна постна баничка със сочна плънка
Компируша с дърпани кори - домашна постна баничка със сочна плънка
admin
Добавена от: admin
10660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
700 гр. брашно
1 чаена лъжичка сол
400 мл студена вода
олио за намазване на корите
За плънката:
2-3 картофа
подправки, черен пипер и лук на прах на вкус

1. Картофите се белят, настъргват и подправят (не използваме варени картофи). 
2. Замесва се тесто от всички съставки. Разделя се на повече топки и всяка се разточва с диаметър около 20-25 см. Намазват се с олио и се оставят да престоят и попият мазнината около 15 минути. 

компируша
3. След това всяка кора се разтегля внимателно от всички страни върху набрашнена памучна кърпа, за да не се разкъса. Поръсва се с олио навсякъде и се слага от плънката. 

компируша 1
4. Кърпата леко се надига и с нейна помощ кората се навива на тънко руло. Рулата се подреждат под формата на охлювчета или прави в намазнена тава. 

компируша 2
5. Баницата се оставя да втасва, докато загрее фурната на 220 градуса, и след това се пече до зачервяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft