За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Компируша с дърпани кори - домашна постна баничка със сочна плънка
Компируша с дърпани кори - домашна постна баничка със сочна плънка
16 Декември 2015
10660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Картофите се белят, настъргват и подправят (не използваме варени картофи).
2. Замесва се тесто от всички съставки. Разделя се на повече топки и всяка се разточва с диаметър около 20-25 см. Намазват се с олио и се оставят да престоят и попият мазнината около 15 минути.
3. След това всяка кора се разтегля внимателно от всички страни върху набрашнена памучна кърпа, за да не се разкъса. Поръсва се с олио навсякъде и се слага от плънката.
4. Кърпата леко се надига и с нейна помощ кората се навива на тънко руло. Рулата се подреждат под формата на охлювчета или прави в намазнена тава.
5. Баницата се оставя да втасва, докато загрее фурната на 220 градуса, и след това се пече до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари