Компот от ябълки не бях правила, но като опитах, то се оказа страшна вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Компот от ябълки не бях правила, но като опитах, то се оказа страшна вкусотия
Компот от ябълки не бях правила, но като опитах, то се оказа страшна вкусотия
47262
Компот от ябълки не бях правила, но като опитах, то се оказа страшна вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

От август до късна есен можете напълно да се насладите на бум на ябълките. През първите месеци на есента този продукт е почти на никаква цена, защото може дори да си го наберете на улицата. Редакционната ни колегия ще ви разкаже как да си направите зимнина от него.

Най-лесният начин да направите това е да си подготвите компот за зимата . Вкусът му може да бъде толкова необичаен и наситен, че никаква сладка сода да не може да се сравни с него. 

Сигурно ви звучи странно, но всъщност е много вкусно и полезно.

Лимонада с ябълки

Лимоновата кора ще даде леко кисел привкус, но ще бъде доста свеж. За да направите този компот с лимон, използвайте узрели сладки ябълки.

Лимонада с ябълки

Ще ви трябва:

10 ябълки
1/3  лимон
2 литра вода
350 g захар

Поставете водата да се вари и подгответе ябълките : измийте ги обилно, нарежете ги на четвъртинки или по-малки парченца, а също така отстранете ядрата, нарежете лимона на една трета. Сложете ябълките с лимон в бурканче.

В кипяща вода добавете захар и разбъркайте, докато се разтвори напълно. Напълнете ябълките с лимон и получения сироп и завийте бурканите (след това стерилизиране на кутията и капака).

Лимонада с ябълки

ябълков компот

Правилно подбраните подправки създават с компот нещо невероятно - вкусът му става многостранен . Очарователна карамфил и ароматна канела ще направят нещо страхотно

Ще ви трябва:

8 ябълки
300 g захар
1 ч.л. лимонена киселина
2 пъпки от карамфил
10 сушени плодове от берберис
1 пръчка канела
4 грама сладък пипер
2 литра вода

Лимонада с ябълки

Компот от ябълки и круши

И все пак, без класическа рецепта не можем да минем по никакъв начин. 

Ще ви трябва:

5 ябълки
4 круши
350 g захар
2 литра вода
0,3 супени лъжици лимонена киселина

Лимонада с ябълки

Пригответе ябълките и сложете да се вари водата. Този метод на готвене предполага двойно или дори тройно пълнене на бурканите с ябълки и круши с вряла вода . За пръв път излейте на плодовете врялата вода до върха и я оставете за 40 минути. След това изцедете водата, кипнете я за 5 минути и напълнете бурканите с плодовете отново, но със захар и лимонена киселина (също за 40 минути). Третият път вече може направо да стерилизирате бурканите.

 

Ябълков компот с джинджифил

Ябълките се комбинират с джинджифил перфектно. Това означава, че е невъзможно да се преминен покрай такава рецепта! А пъпешът ще добави малко екзотичен вкус .

компот от ябълки и джинжифил

Ще ви трябва:

6 ябълки
300 гр пъпеш
300 g захар
7 см корен от джинджифил
0,5 ч.л. лимонена киселина

Поставете водата за варене и подгответе ябълките и пъпеша: измийте, нарежете на средни парчета. Джинджифилът обелете и нарежете на тънки ленти заедно. За компота ще са достатъчни три неща.

Ябълките и пъпешът трябва да се поставят в бурканче и да се залеят с вряла вода, покривайки горната част до капака. Когато водата се охлади, изсипете я в тенджерата и я сложете да се вари с джинджифила и захарта. С получения сироп, залейте плода, без да отстранявате джинджифила и завийте бурканите.

Обвийте буркана с одеяло или кърпа и оставете да се охлади.

ябълков компот

Експериментирайте с нас и оставете вашите коментари! Коя рецепта ви хареса най-много?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft