Консервирана зимна салата
16 Септември 2013
22781
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Червена капия-4,5 кг
Зелени домати-2 кг
Лук-700 гр
Бланширани моркови-11/2 кг
6 % оцет-60-70 мл
Олио-50 мл
Дафинов лист
Черен пипер
Бахар
Сол
Всички зеленчуци се нарязват ситно и с получената смес се пълнят буркани. Предварително на дъното на всеки буркан се поставят 1-2 зърна черен пипер, 1-2 зърна бахар, парче дафинов лист, оцета и олиото. Така напълнените буркани се затварят и стерилизират в продължение на 25 минути, след което се изваждат от стерилизатора и се оставят на въздушно охлаждане.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари