Най-известният начин за консумиране на коприва е под формата на супа или чай.
Оказва се обаче, че тази билка има неподозирани свойства.
Копривата може да помогне за справяне с депресията, умората и понижен имунитет. Това заяви Михаил Гинсбург, директор на Самарския изследователски институт по диететика и диетотерапия.
Според него копривата съдържа много биоактивни вещества, включително флавоноиди, витамини В9 и С.
"Копривата може да бъде фактор за стимулиране на имунитета и регенерацията на клетките", добавя експертът.
Според специалиста при човек може да възникнат анемия, сърдечни заболявания и депресия поради недостиг на витамин В9.
Гинзбург подчерта, че почти всеки може да яде коприва.
„Трябва да са особено внимателни хората със стомашни заболявания като гастрит или пептична язва“.