Копривена фритата

вход през zajenata.bg
Копривена фритата
admin
Добавена от: admin
6852
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 яйца
3 чаши коприва (измита и нарязана)
1 средно голям домат, тънко нарязан
1 стрък пресен лук
1 тиквичка
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1/3 чаша прясно мляко
1/4 чаша козе сирене (може и краве)
2 с.л. есен босилек, нарязан
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер

Загрейте фурната на 180 градуса. В тиган загрейте зехтина. Нарежете пресния лук и тиквичката на дребни парченца и задушете в зехтина на умерен огън. Поръсете с малко сол и черен пипер. След като се задушат за около 5 минути, добавете копривата и намалете огъня, след което покрийте съда и оставете да поври, докато копривата се спаружи. Междувременно разбийте яйцата, добавете босилека, чесъна, млякото и сиренето и объркайте добре с дървена лъжица. Овкусете със сол и черен пипер. Излейте яйцената смес върху копривата. С дървена лъжица внимателно разбъркайте, така че копривата да се разпредели равномерно. Покрийте с доматените резени и поръсете с още сирене, ако желаете. Сложете в загрятата фурна за 30-40 минути, докато яйчената смес се стегне. Поднесете фритатата топла.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft