Копривена чорба с орехи
22 Декември 2011
10650
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Изчистваме, измиваме една дълбока супена чиния коприва и я слагаме да се вари в 5-6 чаши подсолена вода, когато копривата омекне изцеждаме я и я накълцваме на ситно с нож.
Запържваме 1 глава лук и стрък праз в 3-4 лъж. олио, прибавяме копривата и 2 пълни супени лъжици брашно, запържваме ги и разреждаме с водата, в която е вряла копривата.
Варим още 10-ина минути, прибавяме 1 - 1 1/2 чаша едро смлени орехи и дърпаме от огъня.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари