Копринен сладкиш без захар, брашно и масло! Цяло лято го ям и не спирам да слабея - само 100 калории на парче:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Копринен сладкиш без захар, брашно и масло! Цяло лято го ям и не спирам да слабея - само 100 калории на парче:
Копринен сладкиш без захар, брашно и масло! Цяло лято го ям и не спирам да слабея - само 100...
353685
Копринен сладкиш без захар, брашно и масло! Цяло лято го ям и не спирам да слабея - само 100 калории на парче:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако внимавате за фигурата си, но обичате вкусотии, тогава ви предлагаме да приготвите диетичен десерт по тази рецепта. Той има само 100 калории на 100 грама! В този копринен сладкиш няма захар, брашно и масло, но въпреки това е изключително вкусен и нежен. Ето лесната рецепта за диетичен летен сладкиш :

Копринен сладкиш без захар, брашно и масло

Продукти (за форма с диаметър 18-19 см):

600 г извара (съдържанието на мазнини в продукта може да бъде всякакво)

100 г мед (за неутрален вкус; може да добавите до 150-200 г);

2 яйца;

40 г нишесте;

ванилия на върха на ножа;

500 г прясно мляко за крема + 100 г за желатин;

18-20 г желатин

Приготвяне:

Залейте желатина със 100 грама прясно мляко. Оставете настрана за 10 минути, за да набъбне.

Разбийте яйцата в купа, добавете нишестето, налейте малко мляко и разбъркайте.

След като сместа стане хомогенна, изсипете останалото мляко и разбъркайте отново, докато стане гладка.

Поставете сместа на умерен огън и варете, бъркайки през цялото време. Когато видите първите признаци на завиране, варете крема за около 1/2 - 1 минута, след което дръпнете от печката.

Загрейте набъбналия желатин до 60 ° С.

Не оставяйте да заври!!! След това желатинът няма да може да се втвърди.

Пасирайте изварата с пасатор. Добавете крема и останалия желатин. Отново пасирайте до гладкост.

Изсипете сместа в приготвената форма и поставете в хладилника за 6-8 часа, покрита с фолио.

Поднесете копринения сладкиш с пресни плодове или гарниран с малко разтопен шоколад.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft