Корейска туршия с краставици, тиквички и моркови в един буркан-Вече ги приготвям за зимата-Един път са!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Корейска туршия с краставици, тиквички и моркови в един буркан-Вече ги приготвям за зимата-Един път са!
Корейска туршия с краставици, тиквички и моркови в един буркан-Вече ги приготвям за зимата-Един...
748
Корейска туршия с краставици, тиквички и моркови в един буркан-Вече ги приготвям за зимата-Един път са!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За зимата винаги приготвям различни туршии, които ме спасяват през студения сезон. Днес ще споделя рецепта за невероятно вкусна салата без готвене за зимата.

Семейството ми наистина обожава това ястие!

Тази ярка, хрупкава и сочна салата от тиквички, краставици и моркови в корейски стил със сигурност ще ви хареса.

Съставки:

  • краставици - 1 кг
  • тиквички - 1 кг
  • моркови - 700 гр
  • 9% оцет 100 ml -
  • слънчогледово масло 100 мл
  • сол - 1 с.л. с връх
  • захар - 50 гр
  • чесън - 8 скилидки
  • зелени подправки - 1 връзка
  • Подправка за корейски моркови 30гр

Приготвяне:

Приготвяне на тиквичките: Измийте тиквичките, обелете ги, нарежете ги по дължина и след това на четвъртинки. Отстранете семките с лъжица, ако тиквичките не са млади.

Настържете тиквичките с ренде за корейски моркови или нарежете на тънки ивици, ако нямате.

Обработка на краставици: Измийте добре краставиците, отрежете краищата, разполовете и нарежете на малки филийки. За по-ефектна визия можете да използвате фигурно ножче.

Приготвяне на моркови: Обелете морковите, изплакнете и настържете с ренде за корейски моркови.

Зелените и чесъна: Нарежете магданоза и копъра на ситно, добавете към сместа. Прекарайте чесъна през преса.

Смесване: Добавете сол, захар, подправка за корейски моркови, растително масло и 9% оцет към сместа. Смесете всички съставки старателно.

Мариноване: Салатата се оставя на стайна температура за 2-3 часа, като се разбърква от време на време, за да пуснат зеленчуците от сока си и да се напоят с подправките.

Консервиране: Салатата се нарежда в стерилизирани буркани, плътно се притиска и се залива с отделилия се сок. Покрийте бурканите с капачки и поставете в студена фурна. Загрейте фурната на 150 градуса и стерилизирайте салатата за 20 минути.

За финал: Внимателно извадете бурканите от фурната и веднага затворете капачките. Обърнете бурканите с капачките надолу, увийте ги и ги оставете, докато изстинат напълно. След това го приберете

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft