Коронната ми рецепта с патладжани - цепваш, пълниш, мажеш и готово! Става по-вкусно от имамбаялдъ, а се готви за минути:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Коронната ми рецепта с патладжани - цепваш, пълниш, мажеш и готово! Става по-вкусно от имамбаялдъ, а се готви за минути:
Коронната ми рецепта с патладжани - цепваш, пълниш, мажеш и готово! Става по-вкусно от...
71536
Коронната ми рецепта с патладжани - цепваш, пълниш, мажеш и готово! Става по-вкусно от имамбаялдъ, а се готви за минути:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжаните са сред най-прекрасните дарове на лятото. Много домакини ги избягват заради леката им горчивина, но нея лесно може да отстраните, като ги накиснете предварително във вода с малко сол и след това измиете старателно.

Днес сме ви приготвили един изключителен деликатес с патладжани , който освен това се приготвя много лесно, а е ефектен и страшно вкусен. Ето как се прави любимото на всички ветрило от патладжани , или още "Жар птица":

патладжани със зеленчуци

Ветрило от патладжани

Продукти:

2-3 патладжана

70-100 гр.бекон

1-2 домата

1 чушка

100 гр.кашкавал

майонеза

2-3 скилидки чесън

магданоз

сол

прясно смлян черен пипер

Приготвяне:

Измийте патладжаните, подсушете ги и нарежете първо на две половини, а след това - на ветрило (успоредни разрези, без да прерязвате до края). Трябва да изглежда ето така:

ветрило от патладжани

Поръсете със сол в разрезите на патладжаните и оставете за 30 минути. 

След 30 минути измийте патладжаните от солта и ги подсушете. 

Нарежете бекона на ивици. 

Чушката измийте и нарежете на дълги ивици. 

Доматите измийте и нарежете на филийки или полумесеци.

Кашкавалът също трябва да е нарязан на филийки. 

Поставете патладжанените ветрила с разреза надолу в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка.

В разрезите поставете: бекон, домат, чушка и кашкавал.

ветрило от патладжани

Разбъркайте майонезата с нарязания чесън, нарязанаия магданоз, сол и пипер на вкус. 

Отгоре намажете патладжаните с майонезената смес, опитвайки се да напълните със сместа и разрезите

патладжанено ветрило

Печете патладжаните в предварително загрята на 180 ° фурна за около 30 минути, докато омекнат. 

Може да ги поднесете топли или студени.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft