Костенурчени хлебчета с месце

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Костенурчени хлебчета с месце
Костенурчени хлебчета с месце
admin
Добавена от: admin
5817
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. брашно
300 мл прясно мляко
40 гр. прясна мая
100 гр. масло
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол
жълтък и малко олио за намазване, сусам
За плънката:
300 гр. мляно месо (по желание)
2 главички лук
200 гр. домашна доматена салца или кетчуп
сол и малко риган

1. В малко хладко мляко разтворете маята и захарта, и ги оставете около десет минути да шупне сместа. Разтопете маслото в останалата част от топлото мляко. 
В отделен съд пресейте брашното, добавете останалата захар, солта, втасалата мая и маслото с млякото. Замесете кадифено меко тесто, което да се отлепва лесно от съда. 

Тестото се оставя да втасва около един час. 
2. От втасалото тесто оформете малки топки, малко по-големи от орех. 
Сплескайте леко топките на дланта си и сложете в средата от плънката с кайма. 
За плънката: 
Запържете лука на слаб огън, добавете каймата и отново запържете около десетина минути. Добавете доматите, поръсете с малко риган и задушавайте, докато се посгъсти. Дръпнете настрана и оставете плънката да се охлади.

Напълнените топки запечатайте добре и ги подредете с шева надолу в намаслена тава за печене. 
Намажете хлебчетата с жълтък и малко масло, след което поръсете със сусам. 
Печете на 200 градуса около половин час.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft