Костур с тахан и къри сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Костур с тахан и къри сос
Костур с тахан и къри сос
admin
Добавена от: admin
10206
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 филета костур
1 с.л. масло
1 ч.л. сусам, запечен
2 с.л. нарязан кориандър (листата)
лимонов сок - за сервиране
За соса:
6 с.л. тахан
1 ч.л. сол
сока от 1 лимон
1 ч.л. люто къри на прах
120 мл. вода

Загрейте фурната на 180ºC.
Смесете всички продукти за соса в купа. Излейте соса в огнеупорен съд и поставете във фурната да се загрее.
Разрежете всяко филе риба на половина, обелете кожата и подправете добре на вкус.
Загрейте тиган, сложете вътре маслото и щом се разтопи, прибавете рибата с кожата надолу. Гответе около 2 минути, или докато кожата стане хрупкава и златиста. Обърнете филетата и гответе още минута-две от тази страна, докато месото се раздробява лесно.
Извадете съда от фурната, сложете рибата в соса и поръсете със сусама. Върнете съда обратно във фурната за 5 минути.
Поръсете с нарязания кориандър и изстискайте отгоре лимонов сок, преи да поднесете.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft