Сочен и вкусен сладкиш - с много малко съставки, а бърз и лесен за приготвяне.
Първо се приготвя сутляшът: в касерола на огън се наливат млякото и водата, и се добавя една супена лъжица масло. След като маслото се разтопи, се поставя предварително изчистеният ориз. Сутляшът ври на ниска температура, докато се сгъсти хубаво. В края на варенето се добавя и една чаена лъжичка екстракт от ванилия. Оставя се да се поохлади малко.
В същото време се включва фурната да загрява на 150 градуса.
Докато се охлажда оризът, с миксер се разбиват 5 жълтъка с 5 супени лъжици захар, докато се разтопи захарта. След това жълтъците се добавят към ориза и сместа хубаво се обърква с лъжица. Прибавят се и стафидите.
Накрая се разбиват 5-те белтъка с 3 супени лъжици захар и след като се образува гъст сняг, белтъчната смес се изсипва в съда с ориза и жълтъците. Отново се разбърква добре с лъжица и се изсипва в намаслена тавичка.
Кохът се пече около 30 минути на 150 градуса.
За сиропа: 5 супени лъжици захар се слагат да се карамелизират в съд на котлона. След като се образува карамелът, в съда се налива млякото и се разбърква, докато се разтопи хубаво карамелизираната захар. Оставя се да изстине.
След това изпеченият кох също се оставя да се охлади и се залива с охладеното карамелено мляко.
Кохът се оставя да попие добре млякото, след което се нарязва на големи кубчета. Отгоре може да се украси - в случая със сини захарни пръчици :)
Кох от ориз - вкусен и сочен карамелен сладкиш със сутляш
14 Октомври 2015
6917
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари