Кошмар - печката се развали, а чаках гости! Ами тортата? Отворих стария тефтер на мама - след час...
30 Октомври 2016
29126
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Настъпва сезонът на сладките ябълки . Обикновено ги печем в сладишите, но днес ви предлагаме нещо оригинално - лека торта без печене с вкусни и ароматни ябълки.
Предимствата й са, че тя е вкусна, необичайна и бърза. Не трябва да бъркате тесто, да точите и печете кори. Да започваме:
Съставки:
1/2 кг извара
200 гр.
захар
200 гр. сметана
1 чаша прясно мляко
70 гр. орехи
2 ябълки
15 гр. желатин
Приготвяне:
- Накиснете желатина в млякото. Трябва да набъбне.
- След това поставете сместа на огъня. При постоянно бъркане с лъжица оставете желатина да се разтопи, без да завира.
- Дръпнете от огъня и оставете да се охлади. Добавете изварата (по-добре е да се мине през сито), захарта, сметаната, счуканите орехи. Разбъркайте.
- На дъното на формата сложете много тънко нарязана сладка ябълка. Който обича кисели десерти, може да се добави и киви.
- Отгоре залейте с половината от крема с извара и подредете слой от ябълки върху него. Залейте с останалия крем.
- Пъхнете десерта в хладилника да стегне. Щом се охлади, внимателно извадете от формата, като за кратко я поставите в гореща вода. Украсете по желание - със сметана, още плодове и ядки.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари