
250г краве масло
500г брашно
250г извара
1 амонячна сода
щипка сол, захар
1 опаковка кафяв течен шоколад
1 опаковка бял течен шоколад
Взема се кравето масло и се разтопява на слаб огън, след готовност се оттегля настрани. В дълбока, широка тенджера се слага пресятото брашно. Изварата се омесва заедно с амонячната сода, солта и захарта. В средата на купчината брашно се прави кладенче. Там се слага разтопеното краве масло и обърканата вече извара. Тестото се омесва по познатия начин, като постепенно се събира на топка и се оставя за около 30 минути да почине. След това се вземат малки метални формички за кошнички, откъсва се малко тесто, оформя се на топче и се разстила по цялата формичка. Така докато се заредят формичките. Подреждат се в тава за печене. Кошничките се пекат се в умерено предварително загрята фурна около 10- 15 минути, след което се изваждат внимателно от формичките и се подреждат за пълнене. Пълненето става с малка лъжичка, като в една кошничка се слага от белия шоколад, в друга от кафевия шоколад. Отгоре се поръсват със смлени лешници. Покриват се внимателно с домакинско прозрачно фолио. Консумират се на следващия ден.