11 Октомври 2012
16797
Коя е първата рискова категория плодове
Кои плодове и зеленчуци са рискови за зъбите
Кои са по -безвредните за зъбния емайл зеленчуци
Плодовете и зеленчуците трябва да се употребяват правилно
След всяко хранене изплаквайте устата с вода
Не си мийте зъбите веднага след употребата на сок
Ако след употребата на плодове възникват неприятни усещания
Коя е първата рискова категория плодове
Към първата категория се отнасят бананите, фурмите, ананасът, гроздето, картофът, зеленият грах, смокините и сладките сортове ябълки. Всички те съдържат голямо количество въглехидрати. В южните плодове съставът им е значително по-голям, отколкото в тези, които се отглеждат в средните географски ширини.
Освен това според последни данни на учените, днешните плодове не са същите като предшествениците им преди 10 и повече години. Ябълките тогава са съдържали 10-11% захар, а днес – до 15%.
Изсушените или преработени плодове (сладко, компот и т.н.) могат да бъдат още по-вредни за зъбите.
Здравни съвети
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари