Край, влюбих се! Не, не в мъж, а в сладкиш: по-хубав от дамски каприз и крем пита, а кремчето е...
26 Октомври 2016
314645
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днешният ябълков сладкиш се приготвя традиционно в Германия по Коледа. Приготвя се под формата на правоъгълник от свежо маслено тесто , пълнено с нежен крем и сладки ябълкови резенки. А отгоре следва слой хрупкава целувка! Направо ще се влюбите!
Съставки:
1,5 чаши брашно
100 гр.
масло
50 гр. заквасена сметана
2 яйца
250 гр. извара
1/4 ч.л. сода
3/4 чаша захар
ванилия на вкус
4-5 ябълки
карамелизирано кондензирано мляко - на вкус
канела и лимонов сок - на вкус
Приготвяне:
- Смесете 1 жълтък, 2 супени лъжици захар, разтопеното масло, сметаната и содата.
- Добавете към това пресятото брашно и месите омесете меко тесто.
- Сложете го в тавичка, оформете дъното и борда и набодете тестото с вилица.
- Извара разбийте с 1/3 чаша захар, ванилията, един жълтък, кондензираното мляко и намажете получения крем върху основата.
- Нарежете ябълката на еднакви парченца и ги поставете върху слоя от изварен крем, след това поръсете с канела.
- Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час.
- Докато се пече, разбийте белтъците с малко лимонов сок, след това добавете 2 супени лъжици захар и бийте, докато се оформят стабилни връхчета (на бавна скорост).
- Извадете сладкиша, отгоре разпределете белтъците и го пъхнете във фурната за още 10-15 минути. Печете на 170 градуса.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари