Ако не искате да пържете тиквичките, а другите рецепти ви изглеждат много сложни, не се притеснявайте, има изход! Опитайте се да направите хрупкави тиквички с кашкавал във фурната . Никакви тигани и дълго стояне пред печката! Вкусно и лесно
Тиквички в фурната
Днес ще ви разкажем за две прости рецепти от тиквички във фурната . Тези ястия са вкусни, здравословни и диетични.
Сочни, ароматна хрупкава кора е находка за тези, които са на диета . И на вкус са по-добри от пържените.
Тиквички с подправки във фурната
СЪСТАВКИ
3-4 млади тиквички
1 ч. Л червен пипер
3 скилидки чесън
1 ч.
1 ч. Л растително масло
50 г кашкавал
ПОДГОТОВКА
Нарежете тиквичките на 5 см дълги филийки, добавете сол, добавете растително масло.
В отделна купа смесете растително масло, подправки, настъргания кашкавал и млян чесън. Потопете тиквичките в тази панировка и ги поставете върху хартия за печене или тавичка
Печете тиквички във фурната, загрята до 200 градуса за 15-20 минути.
Сервирайте горещи със заквасена сметана или сос от кисело мляко. Приятен апетит!
Хрупкави тиквички в галета
СЪСТАВКИ
2-3 малки тиквички
1 ч. Л сол
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица галета или сусам
2 яйца
1 супена лъжица заквасена сметана
0,5 ч. Л. хмел
0,5 ч. Л. куркума
0,5 ч. Л. сух чесън
ПОДГОТОВКА
Нарежете тиквички на малки парченца. Посолете и оставете да престоят за 15 минути. След това изсипете течността и премахване остатъците от влага с хартиена кърпа.
Подсушените тиквички сложете в пликче и смесете с брашно.
Смесете с подправки.
Разбийте яйцата със заквасена сметана и щипка сол.
Алтернативно, натопете тиквичките в яйцето, след което оваляйте добре галетата.
Поставете панираните тиквички на тава за печене, загрята до 220 градуса в режим на вентилатор за 15 минути. Ако във фурната няма въздушен поток, печете тиквички в продължение на 5-7 минути от едната страна, след това извадете, обърнете от другата страна и ги изпратете във фурната за още 5 минути.
Сервирайте хрупкави тиквички със заквасена сметана или чеснов сос. Приятен апетит!
Тази здравословна нискокалорична закуска се приготвя абсурдно просто и изключително бързо : нарязва се, овалва се, пече се- и докато се обърнете е свършила!