Край на старата руска салата! Домакините масово отказват да я приготвят за Нова година и правят хита на сезона-Рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Край на старата руска салата! Домакините масово отказват да я приготвят за Нова година и правят хита на сезона-Рецепта
Край на старата руска салата! Домакините масово отказват да я приготвят за Нова година и правят...
75740
Край на старата руска салата! Домакините масово отказват да я приготвят за Нова година и правят хита на сезона-Рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домакините масово приготвят новата, която е хита на сезона-Език с гъби направо ми взе акъла последния път и реших да предложа салатата и за Нова година. Ето рецептата по-долу:

СЪСТАВКИ ЗА САЛАТА

  • 250 г свински език
  • 2 глави лук
  • 0,3 ч.л сол
  • 1 с. л. оцет
  • 200 г печурки
  • половин кутия консервиран грах
  • 2 филийки ръжен хляб

СЪСТАВКИ ЗА МАЙОНЕЗА

  • 1 яйце
  • 0,5 ч.л сол
  • 1 с. л. оцет
  • 1 ч.л.
горчица
  • 0,5 ч.л млян черен пипер
  • 200 мл растително масло
  • ПРИГОТВЯНЕ

    • Важно е да мариновате лука, така че вкусът на салатата с езика да е изискан.
    • За салата можете да използвате както купена, така и домашна майонеза.
    • Сварете свински език във вода с дафинов лист и зърна черен пипер. Не трябва да осолявате водата, в която варите езика, защото от солта може да стане прекалено твърд. Телешкият език също е подходящ за тази салата, изберете по свое усмотрение. Проверете готовността на месото като го надупчите с върха на ножа. Езикът трябва да стане мек, лесен за пробиване с нож, а изтичащата от него течност да стане прозрачна.
    • Почистете сварения език от филмите и внимателно нарежете на ивици.
    • Нарежете лука на тънки полукръгчета. За салата можете да използвате не само бял, но и лилав лук. Много е важно да мариновате лука, така че вкусът на салатата да е по-изискан. Прехвърлете лука в отделна купа, добавете сол, оцет и го залейте с вряла вода. Оставете лука да се маринова малко. Когато водата се охлади, отцедете я и добавете малко черен пипер към лука.
    • Вземете ръжен хляб и го нарежете на малки кубчета. Запържете хляба до златисто кафяво в сух тиган за отлични домашно приготвени крутони за салата.
    • Сега нека започнем да правим домашна майонеза. В купа на блендер сложете 1 яйце, половин чаена лъжичка сол, около половин чаена лъжичка смлян черен пипер, 1 с.л. оцет или лимонов сок и 1 ч.л. горчица. Добавете 200 мл растително масло в купата и разбийте всичко добре с блендер, така че масата да стане гъста.
    • Поставете всички съставки за салата в голяма чиния. Първо поставете консервирания зелен грах в чиния. Сега е ред на езика. Между другото, можете да замените езика в тази рецепта с обичайното варено телешко, също ще бъде много вкусно. След това наредете маринования лук и домашно приготвените бисквити. Не забравяйте варени гъби. Поставете домашна майонеза в центъра на чинията.
    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft