Кралската торта - най-вкусната торта без брашно. Простички съставки, божествен вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кралската торта - най-вкусната торта без брашно. Простички съставки, божествен вкус!
Кралската торта - най-вкусната торта без брашно. Простички съставки, божествен вкус!
175117
Кралската торта - най-вкусната торта без брашно. Простички съставки, божествен вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашните торти нямат равни - в това се е убедила всяка дама, която е имала смелостта да опита да приготви торта в домашни условия. А торти като днешната са истински шедьоври, достойни украсят всяка празнична трапеза.

Кралската торта неслучайно е наречена така - изключително вкусна, състои се от много прости съставки и се пече много бързо. В допълнение можем да кажем, че който е опитал нейния нежен вкус на хрупкава целувка , допълнен с ароматни орехи и въздушен крем, дълго копнее за още едно парченце...

И така, ето я и нея:

кралска торта без брашно

КРАЛСКА ТОРТА

За тортата:

10 белтъка
240 гр. пудра захар  
400-500 гр. орехи
2 супени лъжици нишесте

За крема:

10 жълтъка
160 гр.пудра  захар 
2 супени лъжици какао
1 супена лъжица ромракия или ликьор
100 мл прясно мляко
200 гр. масло

Приготвяне:

Блатове: Разделете белтъците от жълтъците. Жълтъците засега оставете настрана. Разбийте белтъците със захарта до гъста пухкава пяна. Постепенно добавете нишестето и леко разбъркайте белтъчната маса с шпатула. Постепенно добавете ядките (по-добре да ги запечете предварително) и отново внимателно разбъркайте с шпатула. 

Покрийте формата за печене с хартия за печене и разстелете белтъчния крем на равномерен слой. Загрейте фурната на 200 градуса, поставете формата във фурната и веднага намалете температурата на 180 градуса. Печете 20-25 минути.

Крем: Разбийте с миксер маслото, размекнато на стайна температура. В отделна купа разбийте жълтъците с пудрата захар. В жълтъчната смес изсипете на тънка струйка млякото и разбърквайте внимателно с шпатула. 
Жълтъчната смес трябва да се свари. Това може да стане в тенджера на водна баня или в тиган на много ниска температура. Не довеждайте масата до кипене. Необходимо е да се сгъсти. Охладе готовия крем. В охладения жълтъчен крем добавете разбитото масло и какаото. Добавете супена лъжица алкохол (ракия, ром или ликьор), след което разбийте сместа с миксер.

Сглобяване на тортата: Изпечения блат извадете от фурната. Веднага го разрежете на 3 или 4 части още във формата и оставете да изстине напълно. От охладените блатове сглобете тортата. Редувайте блат-крем, докато изчерпате блатовете. Покрийте тортата с останалия крем, украсете с настърган шоколад и орехи.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft