Кралска орехова торта без брашно - фантазия от целувки, орехи и шоколад. Толкова мека и нежна, че потъваш във вкуса ѝ:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кралска орехова торта без брашно - фантазия от целувки, орехи и шоколад. Толкова мека и нежна, че потъваш във вкуса ѝ:
Кралска орехова торта без брашно - фантазия от целувки, орехи и шоколад. Толкова мека и нежна, че...
262798
Кралска орехова торта без брашно - фантазия от целувки, орехи и шоколад. Толкова мека и нежна, че потъваш във вкуса ѝ:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате да приготвяте домашни сладкиши и най-вече торти, то тази рецепта ще ви вдъхнови да опитате нещо различно. Днес ще приготвим заедно  кралска орехова торта без брашно . Всички сладкоежковци ще харесат такава торта. Приготвя се бързо и лесно.

Ето рецептата за тази кралска торта без брашно :

Кралска орехова торта

Продукти за блата:

10 белтъка

250 гр.пудра захар

300-400 гр.орехи

25 гр.нишесте

Приготвяне:

Първо отделете жълтъците от белтъците.

Добавете пудрата захар към белтъците и разбийте до гъст сняг с твърди връхчета.

Пресейте нишестето в разбитата маса и отново разбъркайте хубаво.

Изсипете предварително натрошените орехи, разбъркайте старателно.

Разстелете белтъчната смес върху тавичка, покрита с хартия за печене, и разпределете равномерно. Тавата трябва да е правоъгълна, може да използвате тази от фурната.

Печете във фурната за 25 минути при температура 180 С.

Разделете готовия блат на 3 части (Отделете блата от хартията, докато е още горещ и с шпатула, а не с ръце).

кралска орехова торта

Продукти за крема:

10 жълтъка

160 гр.пудра захар

2 супени лъжици какао

30 мл ром или коняк

100 мл прясно мляко

200 гр.масло

Приготвяне на крема:

Смесете жълтъците с пудрата захар.

Добавете мляко към яйчената смес и разбъркайте.

Варете получената маса на слаб огън, докато се сгъсти.

Охладете крема за около 10 минути.

Добавете маслото (предварително размекнато) към охладената смес и разбийте.

Кобавете какаото към крема.

Добавете ром и отново разбъркайте.

Охладете крема.

Сега съберете тортата. Слепете блатовете с крем, а с остатъка намажете повърхността и всички ръбове. Поръсете с натрошени орехи и оставете в хладилника за пълно охлаждане и омекване.

торта без брашно

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft