Мойте Рецепти
За черното тесто:
120 гр. масло
100 гр. черен шоколад
50 мл прясно мляко
130 гр. захар
150 гр. сушени смокини
50 гр. стафиди
350-400 гр. бисквити
За светлото тесто:
500 мл прясно мляко
150 гр. захар
2 пудинга ванилия
100 гр. бял шоколад
200 гр. кокос
За поръсване:
50 гр. какао
Прекрасното в този сладкиш е не само лесното му и бързо приготвяне, но и невероятният вкус, който ще задоволи претенциите и на най-взискателните.
В началото смелете бисквитите и нарежете смокините и стафидите.
На тих огън сложете маслото в касерола и бавно го разтопете заедно със захарта, млякото и шоколада. Когато захарта е напълно разтопена, добавете смокините и стафидите и ги оставете да омекнат малко. Дръпнете настрана да се охлади сместа. След като леко се поохлади, добавете бисквитите и замесете средно меко тесто, което разпределете с пръсти във тортена форма с диаметър 24 см.
Започнете с подготовката на светлото тесто. От млякото отделете малко количество, в което разтворете двата пудинга, разбъркайте добре. Останалото мляко загрейте заедно със захарта и добавете постепенно предишната смес, докато получите гъст пудинг. Дръпнете сместа настрана и добавете белия шоколад заедно с кокосовите стърготини.
Сместа разпределете върху черното тесто.
Поръсете хубаво тортата с какао. Оставете я да се охлади и омекне хубаво, преди да разрежете.
Добър апетит !!!