Кралските сладкари издадоха рецептата на любимите джинджифилови бисквитки на кралица Елизабет:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кралските сладкари издадоха рецептата на любимите джинджифилови бисквитки на кралица Елизабет:
Кралските сладкари издадоха рецептата на любимите джинджифилови бисквитки на кралица Елизабет:
11029
Източник: edna.bg
Кралските сладкари издадоха рецептата на любимите джинджифилови бисквитки на кралица Елизабет:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Подобно на всички нас височайшите особи също имат своите кулинарни предпочитания. Да, на тях им угаждат цяла армия топ-готвачи, но това съвсем не означава, че ядат единствено гурме-кухня.

Една от най-известните короновани особи в света, британската кралица Елизабет II е почитател на сладостите, а сред любимите ѝ коледни рецепти е тази за джинджифиловите сладки, така популярни по цял свят.

Главният готвач на Двореца Катрин Кътбъртсън разкри тайната рецепта за Кралски джинджифилови бисквитки , с които всяка година по празниците глези кралското семейство.

Рецептата за джинджифилови бисквити  е сравнително лесна и е идеална за подарък, с който да напълните коледното чорапче, ако още нямате друга идея какво да поднесете.

Кралица Елизабет

Кралски джинджифилови бисквити

Съставки:

200 г брашно за сладкиши

1 супена лъжица зимен джинджифил

1 супена лъжица смесена подправка (съдържа традиционно канела, мускатово орехче и бахар, но е възможно също карамфил, джинджифил, семена от кориандър, кайенски пипер и дори ким – бел. ред.)

100 г несолено (пречистено) масло

75 г кафява захар

25 г гранулирана захар

45 г мляко

глазура за декорация

джинджифилови бисквитки

Начин на приготвяне:

Смесете брашното и подправките и добавете нарязаното на кубчета масло и натрошете с пръсти.

Добавете млякото, за да се образува тесто (на този етап ще е доста меко). Увийте го в хартия и оставете да слегне за около 2 часа (най-добре през нощта).

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разточете до приблизителна дебелина от 3 мм, но и в зависимост от размера на бисквитката, която искате да направите, изрежете във формички и ги положете върху хартия, която не пропуска мазнина или силиконова подложка, покрита с малко гранулирана захар преди печенето на 180 градуса, докато се втвърдят.

След това ги оставете да изстинат преди да ги украсите с глазура по ваш избор.

Приятно похапване!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft