КРАЛСКИ милинки с плънка-апетитка - докато ги хапваш, ръката ти сама посяга за още!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
КРАЛСКИ милинки с плънка-апетитка - докато ги хапваш, ръката ти сама посяга за още!
КРАЛСКИ милинки с плънка-апетитка - докато ги хапваш, ръката ти сама посяга за още!
14049
КРАЛСКИ милинки с плънка-апетитка - докато ги хапваш, ръката ти сама посяга за още!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Така прави милинките майка ми и всички ги обожават... Меки и вкусни, ще ви върнат в детството, в едно красиво и безгрижно време..." - това ни пише нашата читателка Ема, а ние нямаме търпение да споделим с вас нейната семейна рецепта за Кралски милинки !

кралски милинки рецепта

Кралски милинки

Продукти: 

30-40 г мая (1 кубче прясна)

300 мл хладка вода

1 супена лъжица захар

2 супени лъжици брашно

1 чаена лъжица сол

550-600 г брашно Т400

400-500 сирене (домашно)

2 яйца

2 супени лъжици свинска мас

30 мл кисело мляко (може и повече, ако желаете)

Приготвяне:

Натрошете прясната мая в по-дълбок съд и я разтворете в 300 мл хладка вода. Добавете две супени лъжици брашно и една супена лъжица захар, след което разбъркайте, докато съставките се разтворят и няма бучки.

Оставете маята на топло място без течение за около 10 минути, докато се активира и шупне. След това се посолява и като постепенно се добавя брашното се замесва тесто. Първо разбъркайте с лъжица, а когато се сгъсти, доомесете тестото на ръка.

След като приключите, трябва да получите меко, гладко и еластично тесто. Намажете го с малко олио, покрийте го (най-добре със стреч фолио) и го оставете за 35-40 минути или докато се удвои.

След това го прехвърлете върху набрашнена повърхност, оформете го на топка и го разделете на две части. Всяко парче се разточва на тънка кора и се намазва по цялата повърхност с разтопена мас (може и масло или маргарин). Намачкайте сиренето с вилица и го смесете с едно яйце.

Половината от плънката със сирене разпределете равномерно върху кората, след което внимателно я навийте на руло. Разтопете една супена лъжица мазнина в тавата, където ще се пекат милинките, за да намажете цялото дъно. Нарежете рулото на дебели парчета (или по желание) и ги подредете в намазнената тава.

кралски милинки

Повторете същата процедура с втората половина на тестото. Разбийте едно яйце с 20-30 мл кисело мляко. Отгоре намажете милинките с тази смес и ги оставете на топло (около 20 минути).

Когато втасат хубаво и бухнат, сложете кралските милинки да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути. 

милинки кралски

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft