Лавандулата - лек от природата и цвят лесен за обичане

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Красивата лавандула в храната
31410

Красивата лавандула в храната

Лавандулата е предпочитана за овкусяване и ароматизиране на ястия от италианската, испанската и френската кухня. В основните ястия и сосовете се използват предимно изсушените цветове и листа. В домашни лимонади, сладоледи и сладкиши се слагат пресни ароматни стръкчета.

Печен заек на фурна със сос от червени плодове – боровинки, малини, касис. Цвета може да добавите както към соса, докато го приготвяте, така и да поръсите вече изпеченото месо.

Пикантно руло от сирена за мазане. Смесете няколко вида от млечните продукти, оформете на руло и овъргаляйте в микс от семена – сусам, маково и ленено семе, и подправки – лавандула, копър, мащерка.

Домашната лимонада от прясно изцедени лимони, вода и лед, ще стане още по-ароматна и красива, ако в каната пуснете 2-3 стръкчета свежа лавандула.

Сладолед от лавандула може да приготвите като измиете цветчетата и ги разбиете със захар. Добавете ги към пълномаслено прясно мляко и разбито яйце и охладете. Освен приятен аромат, сладоледът ще има и фин, лилав цвят. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Здравни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft