Празникът не е празник без добър аператив. Понякога той определя настроението за бъдещото тържество. И как да накарате гостите да опитат предложения деликатес? Точно така, за да стане възможно най-интересно. Снекът с гъбки и кашкавал не би бил толкова популярен, ако го сервирах в обикновена купа за салата.
Лакомството прилича на малка гъбна поляна. И ви моля да не ви бъркат със едноименната салата . Има няколко възможности за дизайн на аператив "Гъби" . Капачките могат да бъдат направени от домати, за да приличат ястието на мухоморка. Но предпочитам мариновани гъби. Между другото, отделените пънчета могат да се накълцат и също да се добавят към пълнежа.
Съставки
кашкавал 125 гр
Яйце 3 бр.
Мариновани гъби 250 гр
Краставици 1бр
Чесън 1-2 скилидки
Майонеза 1-2 с.л.
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Сварете твърдо яйцата, охладете и настържете с какавала на ситно ренде. Подправете със сол, изцедете чесъна и добавете майонеза. Смесете добре
Нарежете голяма краставица на филийки от 5 мм. Внимателно отстранете стъблата от гъбките, така че в шапката да се образува малка вдлъбнатина
Вземете лъжица от яйце-кашкавалената маса и навийте на топка. След това оформете топката в продълговата форма, образувайки стъблото на гъбата, и я поставете върху парче краставица.
Покрийте стъблото с шапка от гъбката. Наредете чиния със зелена салата, магданоз или всякакви подправки на вкус и отгоре с гъбите.
Такива гъби с капаквал изглеждат невероятно, а вкусът е още по-добър. Гъбена поляна ще украси всяка маса, дори празнична. Предястието е подходящо както за месни ястия, така и за зеленчуци. Добър апетит!