
Намажете огнеупорен съд с масло и поръсете с галета. Измийте тиквичките, подсушете ги, след което ги нарежете на колкото е възможно по-тънки кръгове. Половината от тиквичките подредете на дъното на съда (всяко колелце застъпете с половината от следващото). Върху тиквичките настържете картофа, посолете, добавете черен пипер, ситно нарязан чесън и лъжица галета. Върху тях поставете отново ред тиквички по същия начин. Посолете, поръсете с черен пипер и със ситно нарязания магданоз. Залейте със сметана за готвене (или половината сметана, половината мляко, ако сметаната е гъста). Добавете и останалата част от галетата, настъргания пармезан и нарязаното на люспи масло. Печете на 200 градуса около 40 минути, докато ястието стане златисто на цвят.