Кремообразно пиле с божествен сос - прави се буквално само, а всички са във възторг от вкуса!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кремообразно пиле с божествен сос - прави се буквално само, а всички са във възторг от вкуса!
Кремообразно пиле с божествен сос - прави се буквално само, а всички са във възторг от вкуса!
40358
Кремообразно пиле с божествен сос - прави се буквално само, а всички са във възторг от вкуса!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато не знаете какво да сготвите, пилешкото винаги е добро и бързо решение. Досега може би сте го приготвяли по различни начини - печено, пържено, панирано... Този път опитайте тази рецепта за бяло пилешко месо в кремообразен сос , няма да съжалявате.

пиле в крем-сос

За тази рецепта ще ви трябват и моркови в почти същото количество като месото. Ще се получи вкусно и сочно ястие, а месото е толкова меко, че буквално се топи в устата. Може да сервирате с картофено пюре, ориз, паста или зеленчуци. Ето какво ви трябва по рецептата на Ивана:

Кремообразно пиле с боркови в божествен сос

Продукти: 

600 г пилешко филе

600 г морков

1 глава лук

2 скилидки чесън

около 700 мл бульон (може и кубче бульон, разтворено във вода)

1 дафинов лист

магданоз

2-3 с.

л. зехтин

250 мл неутрална готварска сметана

Приготвяне: 

Пилето се измива със студена вода, отцежда се и се избърсва с хартиена кърпа. След това го нарежете на тънки ленти (жулиени) или на кубчета по желание. Овкусете със сол и черен пипер и оставете настрана да поемат подправките, докато приготвите зеленчуците.

пилешко филе

пиле на жулиени

Почистете морковите и ги нарежете на колелца. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В тиган с незалепващо покритие загрейте на умерена температура три супени лъжици зехтин или обикновено олио, след което подредете пилето на един слой.

задушено пиле

Запържете месото за кратко от двете страни, само докато побелее и започне да се зачервява в ъглите. Не го пържете дълго, защото ще се втвърди и не го слагайте наведнъж, а го пържете част по част, защото няма да може да се изпържи добре (да затвори порите) и да е меко и сочно.

Запърженото месо се изважда в чиния, а в същото олио се добавят наситнените лук и чесън и при нужда се долива още малко олио. Когато зеленчуците омекнат, добавете нарязаните моркови и разбъркайте.

моркови в бульон

Ако нямате готов бульон, сварете 500-700 мл вода и добавете едно кубче бульон. Добавете бульона, отначало само 500 мл, и постепенно като се изпари, долейте още малко течност. Сложих общо 700 мл. Гответе докато морковът омекне.

задушени моркови

След това добавете сметаната, сол и черен пипер на вкус, добавете малко къри, нарязан магданоз и малко лимон на вкус, върнете месото и продължете да готвите още 10 минути, за да се смесят вкусовете.

пиле в сметанов сос

пиле бульон

Да ви е сладко!

пиле в кремообразен сос

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft