Кремче с извара и сос от касис

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Кремче с извара и сос от касис
Кремче с извара и сос от касис
admin
Добавена от: admin
14600
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 лайм
1 1/2 портокали
350 g обезмаслена извара
75 g пудра захар
200 g сметана
по 150 g червено и черно френско грозде (касис)
1/2 портокал
1/2 шушулка ванилия (или ванилов екстракт)
о-ло 140 g захар
5-6 с.л. червено вино или червен плодов сок
2-3 с.л. ликьор от касис (ликьор от черно френско грозде) на вкус
Листенца мента (лимонена трева) за гарниране
 

За крема с извара измийте с гореща вода лайма и портокалите и ги подсушете добре. Настържете кората им на фино ренде, изстискайте соса. Разбъркайте до гладка смес изварата, кората от лайма и портокалите и сока им заедно с пудрата захар.
Разбийте сметаната на твърд сняг и внимателно размесете с изварения крем. Разпределете крема в 6 десертни купички и оставете на студено.
За соса от касис: измийте френското грозде, подсушете и отделете плода от стеблото (най-лесно става с вилица). Отделете 2 с.л. плод за украсата. Разрежете половината портокал на шайби. Разполовете ванилената шушулка и извадете сърцевината (ако не използвате есенция).
Сложете в малка тенджерка плодовете, 125 гр. захар, ванилията (сърцевината и обвивката), резените портокал и червеното вино (сока). Кипнете сместа. Оставете да поври леко за 2 минути, след това пюрирайте и претрийте през фина цедка. Добавете ликьор на вкус. Оставете соса да изстине.
За украсата – поръсете отделените плодчета с останалата захар. Аранжирайте изварения крем в десертните купички със соса от касис, озахарените плодове и листенцата мента.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft