Предлагаме ви рецептата за чуден сладкиш, който е наистина вкусен, мек и същевременно сочен.
Можете да го направите с или без плодове. За измерване на продуктите използвайте чаша с обем 250 мл.
Ако използвате различен обем, винаги измервайте всички съставки с една и съща чаша, това е гаранция за успех.
Интересното тук е, че кремът се "крие" в тестото - понеже няма да го видите, изненадата ще последва, когато отхапете парченце - буквално ще се разтопи в устата ви! Ето необходимите продукти за този Сладкиш-изненада с ванилов крем :
Снимка: Pinterest
Сладкиш-изненада с ванилов крем
Имаме нужда от:
- 1 чаша обикновено брашно
- 1 опаковка бакпулвер
- 1 чаша полугрубо брашно
- 1 чаша мляко
- 3/4 чаша кр.
За крема:
- 3/4 чаша пудра захар
- 2 чаши заквасена сметана 16% (400 г)
- 2 яйца
- 1 опаковка ванилов пудинг на прах
- 1 опаковка ванилова захар
По избор:
- плодов компот
- пресни малки плодове
- замразени плодове (овкусени със захар)
Приготвяне:
Първо разбъркайте продуктите за тестото с миксер.
Първо яйца със захар до пяна, след това течни съставки и накрая насипни съставки.
За крема:
Смесете всички съставки за крема (ще използваме пудинг от пакетче, а не сварен пудинг) и разбийте с миксер.
Снимка: Pinterest
Наредете 1/2 от тестото върху тава, застлана с хартия за печене (или намазнена и поръсена с брашно) .
Върху тестото се разпределя кремът с пош или обикновена лъжица (може на зигзаг или на острови).
Снимка: Pinterest
Накрая добавяме плодовете и остатъка от тестото.
Сладкишът може да се приготви и без плодове.
Ако използвате плодове от компот, препоръчвам да намалите малко захарта, а също и да ги отцедите хубаво.
Пече се при температура 170 градуса около 45-55 минути. Трябва да се внимава да не загори.
Поръсете готовия сладкиш с пудра захар.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Желаем ви добър апетит! :-)
Снимка: Pinterest