1 опаковка бутер тесто
бурканче сладко от червени боровинки (малини, къпини, ягоди, боровинки и пр. горски плодове)
225 гр. крема сирене (несолено - тип Филаделфия)
1/4 чаша захар
кръгла тавичка с диаметър около 20 см
В купа смесете крема сиренето със захарта и разбийте добре на крем. Развийте бутер тестото и го разточете равномерно. Отгоре намажете крема сиренето на равен пласт и покрийте със сладкото (ако е гъсто, може да го разредите с малко топла вода). Нарежете листа тесто по дължина на ивици с ширина около 2,5 см. Вземете една ивица и я завийте на охлювче в средата на намазнената тавичка (с плънката навътре). Останалите ивици завивайте около първата, докато се напълни тавата. Печете баницата на загрята на 175 градуса фурна за около 25 минути, или докато кремът стегне, а цветът й стане приятно златист. Оставете леко да се охлади, преди да поднесете.