От праза се отделя едно парче 6-7 см, което се нарязва на по-малки парчета с дебелина по 3-4 мм.
Хлябът се нарязва на кубчета, поръсва се с олио и по желание със сухи подправки (например балканска чубрица) и се запича в сгорещен тиган или на фурна.
Морковът се нарязва на тънки жулиени с дължина 2.5-3 см или се настъргва на едро ренде. Задушава се в 2 с.л. олио (равни количества олио и масло) и 1-2 с.л. вода. Накрая се добавят резените праз лук, само леко се разбъркват и се отстранява от огъня.
Карфиолът, почистен, измит и разчупен на розички и останалия праз лук, нарязан на едри парчета, се варят в леко подсолена вода. Когато карфиолът малко омекне, се отделят няколко розички, които ще се използват за гарниране при сервиране. Останалата част от зеленчуците се вари до пълно омекване и се пасира с част от бульона. Прибавя се размитото в малко студена вода брашно. В зависимост от желаната гъстота се разрежда с горещ бульон (или се добавя 1 чаша горещо прясно мляко и бульон), ври още 5-6 минути. Подправя се на вкус със сол, по желание с индийско орехче, щипка лимонова кора и лимонов сок.
Супата се поднася топла, гарнирана със задушените моркови и праз лук, розичка карфиол и препечените хлебни хапки.
Крем Дюбари
23 Януари 2012
4555
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари