кисело мляко - с 4% 3 кофички
пудра захар - 1 ч.ч.
желатин - 20 гр.
ванилия - 1 пакетче
лимони - 1 бр. сока
череши - коктейлни 1 ч.ч.
орехи - смлени 100 гр.
Желатинът се слага за разтопяване в купичка с хладка вода. Киселото мляко се изсипва в пластмасова купа и заедно с пудрата захар и ванилията се разбива с миксер. Към разбитото мляко се добавят коктейлните череши и сока от лимон. Накрая се излива на тънка струйка желатина, като се разбърква бавно с дървена шпатула.
Готовата смес се изсипва в кръгла тортена форма с диаметър на дъното 25 см. Слага се във фризер или камера за 2 часа да се охлади и желира. След готовност се изважда и формата се потапя в гореща вода, след което формата се обръща в тортена чиния. Режат се парчета и се сервират. Полива се отгоре със вишнев сироп от сладко. Поръсва се леко със смлени орехи. Може да се приготви и на индивидуални порции - в чаша.