Крем-карамелена пита от стар козунак - вълшебство от мекота и сладост:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Крем-карамелена пита от стар козунак - вълшебство от мекота и сладост:
Крем-карамелена пита от стар козунак - вълшебство от мекота и сладост:
24537
Източник: framar.bg
Крем-карамелена пита от стар козунак - вълшебство от мекота и сладост:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли има човек, който да не обича крем карамел, а пък на парченце ароматен козунак трудно може да се устои. Днес съчетаваме двете в прекрасна рецепта за крем-карамелена пита от стар козунак , с която чудесно може да оползотворите остатъците от великденската трапеза! Ето как се прави козуначения крем карамел стъпка по стъпка:

Крем-карамелена пита от стар козунак

Продукти:

1 стар/сух козунак

1 л прясно мляко

5-6 яйца

1 ч.ч.

захар (може и повече)

ванилия по желание

Приготвяне:

Изсипете 4 супени лъжици от захарта в съда, в който ще приготвяте сладкиша, и поставете в загрята фурна (около 180 градуса). Когато се карамелизира, извадете и изчакайте да изстине. Върху карамела разпределете парчетата козунак и залейте със смес от разбитите яйца, млякото и захарта.

Печете сладкиша на 180 градуса за около час.

Щом се изпече, оставете го да се охлади напълно и обърнете върху подходяща чиния.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft